Vuxencrawl

Kurser för nybörjare och erfarna 

Välkommen på Vuxencrawl

Har du länge velat lära dig att crawla? Eller kan du redan och vill förbättra din teknik? Då är detta kursen för dig!  Simklubben Laxens vuxencrawl vänder sig till dig som vill lära dig simma bättre, oavsett om du är nybörjare eller redan kan en del!

Vi har fyra stycken kurser, steg 1, steg 2, steg 3 samt crawlmotion. Vi erbjuder också privatlektioner för alla nivåer. Se ytterligare info om våra grupper nedan.  För information när nästa kurs startar så anmäld dig till vårt nyhetsbrev som skickas ut ca. 2 ggr/termin.

Är du intresserad av våra kurser 

Välkommen att lära dig simma på riktigt!

Steg 1

Steg 1 – 10 tillfällen
Denna kurs riktar sig till dig som vill lära dig att crawla med en avslapnad och bra teknik. Du får under 10 tillfällen på ett roligt sätt lära dig grunderna i crawl med en erfaren instruktör som själv har tävlingssimmat på hög nivå.
Förkunskaper:
Du gillar att vara i vattnet och klara av att simma minst 400 meter bröstsim eller ryggsim.
Mål:
Klara av att simma 25-50 meter med bra crawlteknik och andning.

Pris:
1500 kronor

Steg 2

Steg 2 – 8 tillfällen
Denna kurs riktar sig till dig som har gått steg 1 eller har likvärdiga* förkunskaper. Vi vidareutvecklar och förbättrar din teknik. Vi börjar även med grunden för träning så att du i framtiden kan ha simning som en naturlig del av ditt motionerande. Under ledning av en erfaren instruktör som själv har tävlingssimmat på hög nivå.

Förkunskaper: Gått steg 1 eller ha likvärdiga förkunskaper vilket innebär: klara av att simma upp till 50 meter med bra* crawlteknik och andning.
* Undrar du om du har rätt förkunskaper? Kontakta oss.

Mål: Behärska att simma 50 meter crawl med bra teknik och kontrollerad andning samt prova att voltvända.
Pris: 1200 Kronor

Steg 3

Steg 3 – 16 tillfällen
Denna kurs riktar sig till dig som har gått steg 2 eller har likvärdiga* förkunskaper. Vi vidareutvecklar och förbättrar din teknik så att du kan simma längre och energieffektivare. Vi jobbar även med andningsteknik så att du kan bli ”ett med vattnet”. Denna kurs innehåller ca 50% teknik och 50 % träning. Givetvis leds även denna kurs av en erfaren instruktör som själv har tävlingssimmat på hög nivå.

Förkunskaper: Bör ha gått steg 1 och 2 eller likvärdiga förkunskaper vilket innebär att du behärskar att simma 50 meter crawl med bra teknik och kontrollerad andning och kan grunderna för voltvändningar
* Undrar du om du har rätt förkunskaper? kontakta oss
Mål: Kunna använda simning som en motionsfom med god teknik och vara redo för att utmana sig själv att crawla i motionslopp typ Vansbrosimningen.

Pris: 1600 Kronor

Vuxencrawl motion

Den här gruppen riktar sig till dig som kan simma crawl relativt obehindrat och är ute efter en social träningsform i grupp med skrivna simpass som blandas med tekniktips eller kanske tränar du inför något motionslopp. Gruppen tränar två gånger i veckan (måndag och torsdag 19.45-21.00) hela terminen.

Stefan Adlerborn

Stefan Adlerborn

Ansvarig vuxencrawl

E-post:  stefan@sklaxen.se
Telefon: 035-10 35 50