Masters

Morgonträning och ”skitsnack” 

Välkommen på Masters

1995 började tre ”gamla” Laxensimmare att motionssimma på fredagsmorgnar. I samband med att Halmstads nya simhall Halmstad Arena Bad invigdes 1998 organiserades verksamheten och Mastersgruppen startade.  Idag är vi 60 st simmare som har struktur med stadgar och närvarostatistik.

Träningstider
Onsdagar: 06.15-07.15
Fredagar: 06.15-07.15

Sommarträningstider på Brottet
Onsdagar: 06.30-07.30
Fredagar: 06.30-07.30

För mer information om vår Mastersverksamhen, kontakta Peter Pettersson på peter.b.pettersson@halmstad.se

Laxen Masters

1995 började tre ”gamla” Laxensimmare att motionssimma på fredagsmorgnar. I samband med att Halmstads nya simhall Halmstad Arena Bad invigdes 1998 organiserades verksamheten och Mastersgruppen startade. Sedan starten har vi en struktur med stadgar och närvarostatistik.

Många f d simmare använder inte sin gedigna simutbildning för egen motionssimning. För vår grupp gäller motsatsen. I Mastersgruppen ingår förutom f.d. simmare även personer med livräddarbakgrund och de som har hittat till simidrotten på senare år.

Mastersgruppen tränar året runt på onsdags- och fredagsmorgnar, sommartid på simstadion och höst/vinter/vår inne i Halmstad Arena Bad. Varje träning avslutas med gemensam frukost. Eftersom vi för en noggrann närvaro vet vi att över 520 personer har deltagit på våra träningar genom åren varav knappt 50 personer har deltagit över 200 gånger. I vår ”Tusenklubb” ingår numera 10 personer, det är personer som har passerat 1000 närvarostreck. För att vara fullvärdig Masterssimmare ska man ha fyllt 25 år, men i vår grupp tillåter vi även yngre simmare (s.k. juniorer).

Gruppen har också utvecklat en del sociala aktiviteter. T. ex. koras i juli årets sommarmästare i boule. Under tidig höst genomför vi årets Kickoff där vi både går igenom året som gått och blickar framåt. Här går vi också igenom ev. tävlingsverksamhet som bedrivits under det gångna året. Den första fredagen i februari genomförs årligen Mastersgalan som en extra pampig tillställning, där vi delar ut olika priser för god närvaro samt att vi utser Årets Rookie och Årets Simborgare för att nämna några. Vi delar även ut Ommas minne till den med längst sammanhållande träningsnärvaro under det gångna året.

Vi prioriterar på många sätt den viktiga vardagsträningen. Dock är det två tävlingar som vi under årens lopp deltagit regelbundet i, Åbne Köbenhavnske i Kastrup, allhelgonahelgen och Masters-SM i mars. Trots att tävlingsinslaget inte är så stort är det av hög kvalitet med flera svenska mästare, svenska rekord och även medaljer och fina resultat på internationella mästerskap. Det finns tre tillfällen till som är värda ett omnämnande vilka går under namnet Majors – det vill säga extra viktiga träningar. Sista passet före jul simmas Hjältepasset 100 x 100 m. På Långfredagen simmas det extra långt och efteråt snackas det extra mycket under den förlängda frukosten. Slutligen har vi vår träning på midsommaraftons morgon då vi även i någon form av landbaserad idrott, oftast frisbeefotboll, avgör det prestigefyllda mötet mellan Laxen och Livräddarna.

Som avslutning vill vi påminna om budskapet i § 1 i Mastersgruppens stadgar att målet med verksamheten är att simma och må bra med regelbunden morgonträning och tillhörande ”skitsnack”.