Vanliga frågor

Svar på dina frågor 

Vanliga frågor

Lite längre ner på sidan har vi samlat svar på på de vanligaste frågorna som berör vår Laxens verksamhet.

Vi har samlat svaren i fem olika avsnitt

Allmänna frågorSimskolaSommarsimskolaBabysim

(Klicka på texten för att hamna på rätt avsnitt)

Almänna frågor

Kan jag lämna tillbaka det gröna nyckelbandet?

Nej, du köper det gröna nyckelbandet och kan inte lämna tillbaka det. Vid nästa kurstillfälle som ni deltar i tar ni med bandet för en omprogrammering av taggen.

 

Hur gör jag för att skapa ett konto?

Klicka på Skapa konto uppe till höger på hemsidan och följ därefter instruktionerna.

Skapa konto i deltagarens namn och personnummer samt fyll i övriga efterfrågade uppgifter. När kontot är skapat skickas ett aktiveringsmail ut. Det är viktigt att kontot aktiveras via aktiveringslänken för att ni ska kunna logga in på kontot vid senare tillfälle. Aktiveras inte kontot kommer ni inte att kunna logga in.

Det kan vara bra att hålla kolla på skräpposten, ibland hamnar aktiveringsmailet där.

 

Hur bokar jag plats i grupp?

Logga in på deltagarens konto. Klicka därefter på anmälningar i menyn, då får ni upp grupper som ni kan anmäla er till. Klicka på önskad nivå så kommer  grupper med lediga platser upp. Välj därefter gruppen ni vill gå i och klicka på den blå texten. Därefter ska ni komma vidare i anmälan och det är bara att följa instruktionerna.

 

Hur vet jag vilken grupp som jag ska anmäla mitt barn till?

Läs vilka förkunskapskrav som de olika grupperna har. Barnen behöver ha rätt förkunskaper för att kunna tillgodogöra sig undervisningen. Om barnet ligger mellan två nivåer kunskapsmässigt så välj den lättare nivån så att barnet får känna sig duktig och kan stärka sin kunskaper.

Om ni fortfarande är osäkra vilken nivå som är aktuell efter att ha läst förkunskapskraven, är ni alltid välkomna att kontakta kansliet.

 

Kan jag ändra min bokning själv på kontot?

Tyvärr inte. För att ändra sin bokning måste man kontakta kansliet via mail.

 

Kan jag göra mer än en bokning per konto?

Nej. Det går endast att ha en ordinarie bokning per kursomgång. Om ytterligare en bokning genomförs hamnar ni automatiskt på köplats.

 

Innebär en förfallen faktura att vi har förlorat vår plats i simskolan?

Nej, för att en plats ska bli avbokad måste man meddela kansliet via mail. En förfallen faktura kommer man på en påminnelse faktura på.

 

Kan jag sätta upp mig på kölista om en grupp som jag vill gå i är full?

Nej! Vi har tyvärr inte möjlighet att administrera köplatser med risken att det kan bli fel. Är man intresserad av en plats i en specifik grupp som är full går det bra att höra av sig till kansliet via mail och göra en förfrågan om det finns ledig plats.

Frågor Simskola

Om jag missar ett tillfälle, kan jag ta igen det genom att hoppa in i en annan grupp?

Tyvärr är detta inte möjligt. Vi är en stor verksamhet med 1000 deltagare i simskolan. Om vi skulle erbjuda att man kommer och tar igen i en annan grupp så blir det en svår situation för simlärarna och de andra barnen i gruppen.

Får man lov att bada i resten av anläggningen när man är på plats för simskola?

Nej det får man inte. Avgiften som man har betalt avser endast för simskolan. Vill man bada i resterande delen av simhallen måste man lösa entré!

 

Var befinner jag mig som förälder under simlektionen?

För att barnen ska få lugn och ro under simlektionen vill vi att föräldrarna ska befinna sig utanför aktivitetsbassängen om barnen har simskola därinne. Har barnen lektion i motionsbassängen vill vi att föräldrarna sitter på den grunda sidan av motionsbassängen alternativt uppe på balkongen.

Mitt barn har utvecklats under sommaren, kan vi byta grupp?

I mån av plats kan vi hjälpa er att byta grupp. Är en grupp full så är den full och vi kan inte överskrida maxantalet barn i gruppen.

Vet ni om att ni ska åka på en resa med mycket bad kan detta vara en sådan sak som man bör väga in inför återanmälan till simskolan.

Frågor om sommarsimskolan

 

Varför lär ni ut bröstsim och livräddaryggsim under sommarsimskolan?

Sommarsimskolan arrangerar vi på uppdrag Halmstad Kommun. I avtalet står det att vi ska lära ut bröstsim och livräddarryggsim.

 

Mitt barn kan simma 10 m crawl och 10 m tävlingsryggsim, kan jag anmäla till nivå 3 då?

Vi rekommenderar att barnet i detta fall anmäls till nivå 2 för att få lära sig grunderna i bröstsimmet och tävlingsryggsim. Om barnet inte kan simma bröstsim blir nivå 3 för svårt. Tanken med nivå 3 är att barnen ska förbättra sin teknik i den gruppen och att simlärarna ska kunna fokusera på det, inte att lära ut ett simsätt från grunden.

 

Är det någon teknikträning i nivå 4?

Till viss del är det så. Men tanken med gruppen är att det är en märkestagningsgrupp och att man simmar för att ta simmärken. En del är självständiga och det kan vara bra med föräldrar som är behjälpliga med att räkna längder om barnen simmar längre sträckor.

 

Jag bokade fel nivå för mitt barn då platserna tog slut i rätt nivå, kan jag sätta mig i kö till rätt nivå?

Tyvärr går det inte att sätta upp sig i kö. Det går bra att återkomma till kansliet via mail för att kolla av om det blivit något återbud i önskad grupp.

 

Hur vet jag om mitt barn har klarat något simmärke?

I samband med avslutningen får barnet ett diplom. På baksidan av diplomet är det ikryssat om barnet har klarat något simmärke.

 

Jag vill att mitt barn ska fortsätta simskola inomhus, hur vet jag vilken grupp som passar bäst?

Läs gärna om vilka förkunskaper som krävs för de olika nivåerna här på hemsidan. Är ni fortfarande osäkra efter det så är ni välkomna att kontakta kansliet via mail eller när vi har telefontid, så hjälper vi er med att göra en bedömning.

 

Frågor om Babysim

 

Hur gammal ska mitt barn vara för att vi ska kunna börja på babysim?

För att börja i babysim ska barnet ha fyllt tre månader (utifrån beräknat födelsedatum, enligt Socialstyrelsens riktlinjer), ha läkt navel samt väga minst 4 kg.

Får båda föräldrarna vara med i vattnet under lektionen?

Ja, båda föräldrarna får vara med i våra babysimsgrupper. När de börjar i minisim behöver dock barnen mer utrymme för sina övningar och då kan endast en förälder per barn vara med i vattnet.

 

Vad rekommenderar ni att barnet har på sig när vi simmar?

Babysimsbadbyxa eller engångs-badblöja som förhindrar att det sker ”olyckor” i vattnet. Vi säljer Imse Vimses badbyxor i samband med start.

 

Vilken grupp ska mitt barn börja i om man inte gått i babysim och vill börja med minisim?

Kontakta oss så att vi kan hjälpa er att hitta rätt grupp i förhållande till barnets ålder och vattenvana.

Har du frågor du inte hittar svar på kontakta:

Malin Sandgren

Malin Sandgren

Ansvarig Simskolan

E-post: info@sklaxen.se
Telefon: 035-10 35 50